Чеснова разядка с патладжани, извара и сметана

разядка

Салатите и разядките преобладават в лятното домашно меню. Те присъстват ежедневно на трапезата, независимо дали ще ги хапвате отделно, ще ги ползвате за мезе към аперитива или гарнитура.

Повечето зеленчуци присъстват в салатите в свеж вид, а за разядките някои от тях може да са предварително изпечени. Разядките са много харесвани заради мекия си вкус и най-често се приготвят от тиквички, печени чушки, патладжани, домати, люти чушки и др.

Необходими продукти:

2 патладжана

150 г извара

100 мл. течна сметана

2-3 скилидки чесън

Пресен копър

Зехтин

Сол на вкус

Начин на приготвяне:

 

    Измийте патладжаните, надупчете ги с нож, залейте ги със зехтин и ги изпечете в предварително загрята фурна за 30-35 минути.

    След като са готови, ги оставете да поизстинат, обелете ги и ги нарежете на кубчета.    Сложете патладжана в купа и към него добавете всички останали съставки. Пасирайте добре и поднесете разядката охладена.

Сервирайте студената разядка от патладжан и извара поръсена с печени ядки, а край нея сложете няколко маслини и хрупкави тънки сухарчета. По желание поставете и резен лимон в чинията или украсете с парченца домат.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори