Есенен сладкиш от ябълки, мед и орехи

Чуден сладкиш - дайте на детето за училище или се подсладете с него в офиса

сладкиш ябълки

Ябълковите сладкиши неизменно присъстват в списъка с любимите домашни десерти.  Рецептите за тях са десетки, а в тефтера си всяка домакиня със сигурност има някой кекс или друго печиво с този плод.  Можете да приготвите и по-различен сладкиш с ябълки, който включва  мед и сусамов тахан. Според вкусовете си можете да замените сусамовия тахан с лешников. Композицията се допълва сполучливо от какао и орехи. Можете да добавите в сладкиша и стафиди.

Не се колебайте да се възползвате от есенните плодове, за да творите сладости в кухнята. Сладкишите може да са чудесен десерт за обяд, може да послужат за следобедна закуска, за добавка към кафето и чая или за  леко хапване по време на пикник. Можете да дадете парче от домашното печиво на децата за училище или да го използвате за подслаждане на работния си ден в офиса.

 

Необходими продукти:

 

3-4 ябълки

3 яйца

3 с. л. мед

120 г кафява захар

100 мл. олио

150 г кисело мляко

100 г орехови ядки

300 г брашно

2 с. л. сусамов тахан

2 с. л. какао

1 пак. бакпулвер - 10 г

 

Начин на приготвяне:

 

    В дълбока купа разбийте яйцата и към тях последователно и при непрекъснато бъркане прибавете кафявата захар, киселото мляко, олиото, меда, сусамовия тахан, бакпулвера и какаото. Към получената еднородна смес на порции сипете предварително пресятото брашно, без да спирате да бъркате. Накрая добавете натрошените орехови ядки и разбъркайте внимателно.

    Получената смес изсипете в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене. Можете да използвате тавичка, ако нямате кексова форма

   Обелете и почистете ябълките от семките. Нарежете ги на полумесеци и ги подредете върху тестото. Не ги подготвяйте от по-рано, защото ще потъмнеят.

Можете да сервирате всяко парче сладкиш с топка сладолед.

    Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори