Агнешки дреболии с ориз

агнешко дробене с ориз

Агнешко дробене с ориз

Необходими продукти:

 

Около 500 г сварени агнешки дреболии

3-4 с. л. олио или зехтин

1 глава кромид лук

1 ч. ч. ориз

Черен и червен пипер

Сух или пресен джоджен

сол   

4 ч. ч. вода

Начин на приготвяне:

    Запържете леко сварените и нарязани на ситно дреболии в загрятото олио. Прибавете нарязания кромид и сол и пържете още 2-3 минути. Сложете измития ориз и пържете докато стане стъкловиден като разбърквате непрекъснато. Налейте една чаша вода.

    Добавете нарязания на ситно зелен лук. Подправете с черния пипер и джоджена и оставете леко да се свари.

    Изсипете всичко в тава и добавете останалите 3 ч. ч. вода. Печете, докато оризът поеме цялата течност. Украсете порциите по желание с перца зелен лук.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори