Агнешко дробене с ориз
Необходими продукти:
Около 500 г сварени агнешки дреболии
3-4 с. л. олио или зехтин
1 глава кромид лук
1 ч. ч. ориз
Черен и червен пипер
Сух или пресен джоджен
сол
4 ч. ч. вода
Начин на приготвяне:
Запържете леко сварените и нарязани на ситно дреболии в загрятото олио. Прибавете нарязания кромид и сол и пържете още 2-3 минути. Сложете измития ориз и пържете докато стане стъкловиден като разбърквате непрекъснато. Налейте една чаша вода.
Добавете нарязания на ситно зелен лук. Подправете с черния пипер и джоджена и оставете леко да се свари.
Изсипете всичко в тава и добавете останалите 3 ч. ч. вода. Печете, докато оризът поеме цялата течност. Украсете порциите по желание с перца зелен лук.
Напиши коментар