Необходими продукти:
12 фини кори за баница
500 г кашкавал
1 жълтък
40 г краве масло
1 с. л. олио
Чубрица
Пушен червен пипер
Пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото заедно лъжица олио или зехтин. Отрежете 6 правоъгълни парчета кашкавал с дебелина около 1 см.
Корите за баница се използват по две - първата кора намажете с разтопено масло и отгоре сложете втора кора върху която се слага парче кашкавал. След това завийте като плик и сложете в тава върху хартия за печене. Продължете така до изчерпване на продуктите. Намажете отгоре с разбит жълтък и поръсете с пушен пипер и чубрица.
Сложете тавата в студена фурна, включена на 180 градуса за 15-20 минути. Печеният кашкавал се изважда от фурната веднага, след като е изпечен, защото има опасност да се разтече.
Поднесете го топъл и гарнирайте с пресни домати и краставици.
Напиши коментар