Този лесен за приготвяне сладкиш тип пудинг е здравословен десерт, който можете да забъркате през уикенда. Той не изисква специални продукти, а рецептата може да бъде изпълнена дори и от начинаещи в кухнята. Сладкишът с извара и грис е много подходящ за децата и може да се сервира не само като десерт, а и като следобедна закуска. За допълнителен разкош можете да сервирате пудинга с мед или любимо сладко по избор.
500 г извара
3 супени лъжици грис
3 яйца
200 г стафиди
100 г пудра захар
3-4 с. л. кристална захар
една чаена лъжичка масло
щипка сол
Начин на приготвяне:
Изварата се смесва с пудрата захар, а стафидите първо се накисват в гореща вода.
Използвайте яйца, оставени предварително на стайна температура.Отделете жълтъците от белтъците. Добавете жълтъците към изварата, като разбъркате добре, след това добавете гриса. Отцедете стафидите и ги добавете към сместа със сирената като разбърквате с лъжица.
Белтъците се разбиват с щипка сол и 3-4 супени лъжици кристална захар на твърд сняг. Добавете разбитите белтъци към сместа с извара, разбъркайте внимателно.
Намажете съд за печене с масло и изсипете сместа в него. Заравнете и оставете да се пече във фурната за около 20-30 минути. Оставете да се охлади поне 2-3 часа преди сервиране.
Сладкият пудинг с извара може да сервирате с любимото си сладко или да поръсите с пудра захар.
Напиши коментар