Пияно пиле с картофи

пияно пиле с катрофи

Със сигурност сте чували истории с пияни пилета и те не са особено приятни. Но точно това пиле няма как да не Ви хареса. Рецептата я изключително лесна, а резултата ще задоволи напълно вкусовите Ви рецептори.

Пияно пиле с картофи

Необходими продукти:

 

1 цяло пиле – около 1,5 кг

1 кг картофи

1-2 моркова

500 мл. светла бира

100 г краве масло

1 с. л. червен пипер

1 ч. л. черен пипер

Сол

1-2 стръка розмарин

 

Начин на приготвяне:

Измийте добре пилето. Разтопете кравето масло.

 Поръсете пилето със сол, черен пипер и червен пипер и хубаво натрийте с разтопеното масло, за да полепне.

Сложете в тава пилето,  а още по-добре е да използвате йенски съд с капак, за да се изпече по-равномерно и да стане сочно. Полейте пилето с бирата, сложете край него 1-2 стръка розмарин и го метнете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете около 1,5-2 часа, като няколко пъти по време на печенето поливайте с бульона, който се събира в  тавичката.

Обелете картофите и ги нарежете на половинки или четвъртинки, ако са по-големи. Овкусете ги, като поръсите с малко червен пипер и сол и ги разбъркате. Сложете картофите и нарязаните моркови при пилето и върнете във фурната. Печете още около час или докато станат готови картофите.

Сервирайте пилето с гарнитура от пресни зеленчуци и чаша розе.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори