Ярешко месо със спанак и пресен лук фурна

ярешко

Ярешко месо със спанак и пресен лук фурна

Необходими продукти:

 

1,5 кг ярешко месо

800 г спанак

1 глава кромид лук

1 връзка зелен лук

1 връзка зелен чесън

1 връзка магданоз

Сол

Черен пипер

1 ч. ч. бира

Начин на приготвяне:

Солта и черният пипер се смес с бирата и в тази смес се топят нарязаните на едро парчета ярешко месо. Нареждат се в тава и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна до пълна готовност  минимум за 1 час.

Спанакът, старият лукът, пресният зелен лук, чесънът и магданозът се нарязват, посоляват се и се подправят с черен пипер.

Ярешкото се изважда от тавата, а зелената смес се нарежда в нея върху соса, получен от печенето. Отгоре се нареждат парчетата месо и тавата се връща във фурната. Ястието се пече до пълното омекване на зеленчуците и получаването на златиста хрупкава коричка на месото.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори