На традиционната си годишна среща в балнеокомплекс "Медика Наречен" представители на журналистическата гилдия от Русе проведаха уъркшоп по приготвяне на родопски пататник. Легендарното местно ястие е една от магията на Родопите и в основата му са прочутите родопските картофи. Разбира се, тайната на неустоимия му вкус е и в планинските билки, които местните домакини използват за приготвянето му.
Любезните домакини на уъркшопа от балнеокомплекс "Медика Наречен" и екипът на ресторанта към хотела бяха приготвили богата палитра от други продукти - сирене, шунка, кашкавал, подправки, които дадоха възможност на участниците да развихрят фантазиите си. в приготвянето на ястието. Всеки участник бе снабден, разбира се, и със задължителните шапка и готварска престилка, които придадоха на събитието специфичен колорит.
Модератор на уъркшопа бе колоритният и любим на всички български комик и шегаджия Димитър Туджаров - Шкумбата.
Приготвените блюда бяха включени в менюто на последвала вечеря, на която всички се забавляваха с лакърдиите на сладкодумния хуморист.
Напиши коментар