Бърза бисквитена торта с маскарпоне и ягоди

бисквитена торта с ягоди

Ягодите са сред най-предпочитаните плодове не само за прясна консумация, а и за приготвянето на сладкиши. Сърцевидната им форма и червеният им цвят привличат магнетично погледа и изкушават сетивата. Те са особено любими за децата и затова с настъпването на сезона на ягодите е добре да наблегнем на включването им в домашното меню.

Бисквитените торти с ягоди са много харесвани, защото са бързи за приготвяне и не изискват печене на блатове, при което може нещо да се обърка.  Те обикновено се правят от бисквити, залети с някакъв крем. Рецептата за торта от бисквити, маскарпоне и сметана, гарнирана с пресни ягоди, е много сполучлива и изключително лесна за приготвяне.  

  Необходими продукти:

 1 опаковка Бисквити за торта (400 г)

500 г сирене маскарпоне

200 г пудра захар

200 г заквасена сметана

300 г ягоди

150 мл. прясно мляко

2 ванилии

 

Начин на приготвяне:

 

Най-добре е за тази торта да използвате специалните Бисквити за торта, които са бели и кафяви. Можете да я приготвите и от обикновени бисквити или бисквити Закуска в един цвят.

Почистете и нарежете ягодите на кубчета, поръсете ги с 2 супени лъжици захар, за да се подсладят и да отделят сладък сироп.

Разбийте маскарпонето със захарта, добавете сметаната и отново разбийте.

В дълбока чиния сложете млякото и разбъркайте ванилията в него.

Вземете тавичка и сложете на дъното й от крема с маскарпоне.

Отворете какаовите бисквити, вземете една и я потопете в млякото, след това подредете в тавичката. След като сте наредили реда от какаови бисквити, размажете върху тях от крема, а отгоре разпределете парченца ягоди и сироп.

Отворете пакета със светлите бисквитки, които са с вкус на ванилия. Потапяйте ги една по една в млякото и ги наредете върху крема в тавичката. Повторете действието още веднъж с какаовите бисквитки, а след това и със светлите. Накрая завършете с крем и ягоди.

Покрийте тортата със стреч фолио и я приберете в хладилника за 2-3 часа.

Ако тортата ви се струва много сочна, може вместо я да режете парчета,  да я сервирате с лъжица за сладолед или супена лъжица. Загребвайте от тавичката и слагайте в чинийки или купички. Можете предварително да засипете със захар повече ягоди и да си оставите за поливане върху всяка порция.

Вкусът на този сладкиш е уникален и напомня на комбинация между торта и сладолед.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори