Свинска чорба с ориз

свинска мас

Свинска чорба с ориз

 

Необходими продукти:

 

    500 г свинско месо

    3 глави лук

    50 г ориз

    2 с.л. свинска мас

    1 с.л. брашно

    1 ч.л. червен пипер

    джоджен

    магданоз

 

Начин на приготвяне:

 

Месото се нарязва на дребно, лукът се накълцва и се задушават в маста до омекване. Брашното се изсипва като се бърка постоянно, добавя се червеният пипер и се залива с топла вода. Посолява се на вкус.

Оставя се да ври 20-30 минути на тих огън, и се продва дали е омекнало месото. След това се добавя оризът. Супата се овкусява със сушен джоджен, а ако има нужда се добавя още сол. Доварява се до пълна готовност на месото и ориза.

 

Поднася се поръсена с нарязан на ситно магданоз. Ако нямате пресен магданоз, можете да ползвате замразен или сушен, но се слага малко преди края на варенето на супата.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори