Свинска чорба с ориз
Необходими продукти:
500 г свинско месо
3 глави лук
50 г ориз
2 с.л. свинска мас
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
джоджен
магданоз
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на дребно, лукът се накълцва и се задушават в маста до омекване. Брашното се изсипва като се бърка постоянно, добавя се червеният пипер и се залива с топла вода. Посолява се на вкус.
Оставя се да ври 20-30 минути на тих огън, и се продва дали е омекнало месото. След това се добавя оризът. Супата се овкусява със сушен джоджен, а ако има нужда се добавя още сол. Доварява се до пълна готовност на месото и ориза.
Поднася се поръсена с нарязан на ситно магданоз. Ако нямате пресен магданоз, можете да ползвате замразен или сушен, но се слага малко преди края на варенето на супата.
Напиши коментар