Лесен ябълков сладкиш с грис и брашно

За да е по-вкусен, трябва да е изстинал

сладкиш с ябълки

Рецептите за зимни десерти с плодове като цяло не са трудни за изпълнение и основният проблем е, че трябва да имате търпение да ги изчакате да изстинат, след като ги изпечете, защото са много изкусителни.

Лесен ябълков сладкиш с грис и брашно

 

Необходими продукти:

8 средно големи ябълки

1 ч. ч. брашно

1 ч. ч. грис

125 г масло

1 ч. ч. захар

1 пак. бакпулвер (10 г)

щипка канела

1 пак. ванилова захар

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Чашата, с която мерите продукитте трябва да е с вместимост 300 мл.

Първо пресейте брашното в подходяща купа. Добавете към него захарта, гриса бакпулвера ваниловата захар. Разбъркайте добре.

Обелете ябълките и ги настържете, а след това ги смесете ги заедно с канелата.

Намазнете правоъгълна тава за печене с масло и я набрашнете хубаво.

В тава изсипете част от сместа с брашното, която трябва да покрие дъното. Отгоре сипете от ябълковата смес и редувайте така до изперпване на продуктите, като завършите със суха смес. Нарежете на ситно маслото и го разпределете отгоре.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете сладкиша за около 40 минути. След като изстине по желание го поръсете с пудра захар.

2 Коментара

Напиши коментар

Затвори
Ралица Канева
01.02.2025 • 10:09 ч.

Сладкиша е прекрасен. Но сместа се разпределя така. Разделяме на 3 равни части сухата и ябълковата смес. Започваме с 1/3 ябълкова смес следва 1/3 суха и завършване със суха. Най отгоре маслото. Да Ви е сладко!

Виолета Тодорова
22.02.2025 • 12:48 ч.

Благодаря за хубавата рецепта ,току що започнав да го направя Весел и спокоен ден❤️❤️❤️