Рецептите за зимни десерти с плодове като цяло не са трудни за изпълнение и основният проблем е, че трябва да имате търпение да ги изчакате да изстинат, след като ги изпечете, защото са много изкусителни.
Лесен ябълков сладкиш с грис и брашно
Необходими продукти:
8 средно големи ябълки
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. грис
125 г масло
1 ч. ч. захар
1 пак. бакпулвер (10 г)
щипка канела
1 пак. ванилова захар
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Чашата, с която мерите продукитте трябва да е с вместимост 300 мл.
Първо пресейте брашното в подходяща купа. Добавете към него захарта, гриса бакпулвера ваниловата захар. Разбъркайте добре.
Обелете ябълките и ги настържете, а след това ги смесете ги заедно с канелата.
Намазнете правоъгълна тава за печене с масло и я набрашнете хубаво.
В тава изсипете част от сместа с брашното, която трябва да покрие дъното. Отгоре сипете от ябълковата смес и редувайте така до изперпване на продуктите, като завършите със суха смес. Нарежете на ситно маслото и го разпределете отгоре.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете сладкиша за около 40 минути. След като изстине по желание го поръсете с пудра захар.
Ралица Канева
01.02.2025 • 10:09 ч.Сладкиша е прекрасен. Но сместа се разпределя така. Разделяме на 3 равни части сухата и ябълковата смес. Започваме с 1/3 ябълкова смес следва 1/3 суха и завършване със суха. Най отгоре маслото. Да Ви е сладко!
Виолета Тодорова
22.02.2025 • 12:48 ч.Благодаря за хубавата рецепта ,току що започнав да го направя Весел и спокоен ден❤️❤️❤️