Салата с пилешко, нар и портокал

Тази салата ще повиши не само настроението ви

салата с пилешко

През зимата, заради занижения имунитет, често настиваме и боледуваме. Тайната на укрепващите организма ястия е да се използват сезонни плодове и зеленчуци с вкусни и полезни добавки.

Днес ще ви предложим зимна салата, която ще ви зареди с енергия и ще повиши настроението ви.

Салата с пилешко, нар и портокал

Необходими продукти:

    200 г пилешки гърди

   1 зелена салата

   шепа рукола

    1 портокал

    1/4 нар

    30 г орехи

    За дресинга:

    3 с.л. мед

    2 с.л. горчица

    1 с.л. зехтин

    1 с.л. лимонов сок

    2 с.л. портокалов сок

    1/4 ч.л. канела

    1/4 ч.л. Сол

    Черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Портокалът се обелва, отделят се резенчетата от половината плод, а от останалата част се изстисква сокът.

Приготвя се дресингът, като медът, горчицата, зехтинът, портокаловият сок, лимоновият сок и канелата се разбъркват много добре. Подправя се със сол и черен пипер.

Пилешките гърди се нарязват на ивици. Поръсват се със сол и зехтин и се запичат на грил тиган. Месото се полива с част от дресинга и се запича за още няколко минути. Когато е готово, се изважда и се оставя настрана.

Салатата се накъсва и се разпределя на порции заедно с руколата. Отгоре се слагат месото и парчетата портокал. Салатата се поръсва със семена от нар и печени орехи и се залива с останалия дресинг.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори