През зимата, заради занижения имунитет, често настиваме и боледуваме. Тайната на укрепващите организма ястия е да се използват сезонни плодове и зеленчуци с вкусни и полезни добавки.
Днес ще ви предложим зимна салата, която ще ви зареди с енергия и ще повиши настроението ви.
Салата с пилешко, нар и портокал
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
1 зелена салата
шепа рукола
1 портокал
1/4 нар
30 г орехи
За дресинга:
3 с.л. мед
2 с.л. горчица
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. портокалов сок
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Портокалът се обелва, отделят се резенчетата от половината плод, а от останалата част се изстисква сокът.
Приготвя се дресингът, като медът, горчицата, зехтинът, портокаловият сок, лимоновият сок и канелата се разбъркват много добре. Подправя се със сол и черен пипер.
Пилешките гърди се нарязват на ивици. Поръсват се със сол и зехтин и се запичат на грил тиган. Месото се полива с част от дресинга и се запича за още няколко минути. Когато е готово, се изважда и се оставя настрана.
Салатата се накъсва и се разпределя на порции заедно с руколата. Отгоре се слагат месото и парчетата портокал. Салатата се поръсва със семена от нар и печени орехи и се залива с останалия дресинг.
Напиши коментар